Рідкі цвяхи - найкраще рішення

Рідкі цвяхи - найкраще рішення

Рідкі цвяхи-коли крапля багато чого варта

Як часто були випадки, де була необхідність прикріпити щось, але не хотілося свердлити матеріал або псувати зовнішній вигляд виробу цвяхами? За фактом, багато століть людство мирилося з двома методами кріплення- клей або цвяхи.

Це працювало, але як? Якщо форма і потреба кріплення не збігалися з можливостями клею або цвяхів-страждала сама ідея або ж зовнішній вигляд виробу. А клей не завжди витримував важкі конструкції.

У 1960-х роках американські вчені вирішили поєднати клей і цвяхи. Щоб матеріали кріпилися з мінімумом деформації матеріалу і втручання. Склад вийшов з полімерів і пластичної глини, яку деякі виробники з метою здешевлення виробництва замінюють крейдою. Але від цього страждає якість матеріалу. В пост-радянський простір вони потрапили тільки у 90-х роках.

Чим же так гарні рідкі цвяхи?

  • висока надійність склеювання. Так, вони дійсно можуть замінити майже всі види кріплень, таких як цвяхи, шурупи і т.п.
  • можливість застосування на опуклих формах, шорсткуватих поверхнях і деталях з металевим кріпленням
  • утворюють еластичні шви, на відміну від класичного варіанта клею
  • простота і зручність у використанні на побутовому рівні
  • не береться утворення корозії
  • зберігає вид матеріалу, що не роз'їдає і не псує поверхню як металеві цвяхи

За своїм складом розрізняють клей на водній основі і органічний матеріал.

Рідкі цвяхи на водній основі практично не мають запаху. Погано переносять перепади температур, водорозчинні. Підходять для внутрішніх робіт, де не потрібна велика міцність кріплення. А також для використання з синтетичними або пористими матеріалами. Не рекомендується використовувати в санвузлах та на кухні.

Органічні рідкі цвяхи на основі синтетичних матеріалів дають більш високу міцність кріплення (до 80 кг на точку). Спокійно переносять вологу і перепади температур та інші впливаючі фактори. Швидко схоплюються і висихають. Мінусом є запах і мала токсичність матеріалу-обов'язково використання респіратора і рукавичок в закритому приміщенні, щоб уникнути отруєння парами.

Для більшої адгезії рекомендуємо нанести рідкі цвяхи на склеювані матеріали і притиснути їх площини. Після- відпустити на пару хвилин щоб розчин підсох і притиснути знову. Повне застигання відбувається через 12-24 год.

З якими матеріалами працюють рідкі цвяхи?

  • Кераміка, скляні поверхні, дзеркала
  • Гіпсокартон та конструкції з нього
  • Пластикові деталі
  • Дерево і його похідні, такі як ДСП, МДФ і ДВП
  • Метал і алюміній
  • Сантехніка
  • Цегляні конструкції
  • Полістирол
  • Пробкові панелі

Найчастіше такими цвяхами користуються навіть при герметизації дрібних деталей, віконних конструкцій, вентиляційних отворів і сайдингу при відсутності необхідного герметика або монтажної піни.

Але, все ж, рекомендуємо Вам використовувати профільні матеріали для цього. Щоб уникнути наслідків неякісного з'єднання.

Щоб видалити клей з поверхні, необхідно підібрати розчинник схожий з тим, що в його складі. Тобто на водній основі- можна скористатися гарячою водою. А з органічними-ацетоном.

Як використовувати рідкі цвяхи?

На кожній тубі з клеєм є докладна інструкція до конкретного виду рідких цвяхів. Це робить використання простим і зрозумілим навіть на побутовому рівні без досвіду роботи в будівництві.

Основним принципом роботи буде-очистити і знежирити поверхні перед нанесенням. Якщо ви тільки починаєте ремонт- є сенс придбати пістолет для більш точного і легкого нанесення матеріалу.

Доступність і поширеність цього матеріалу дозволяє купити рідкі цвяхи в будь-якому будівельному або зробити замовлення в нашому інтернет-магазині. Якісний товар без крейди або інших здешевлюючих виробництво добавок.

А ви вже оцінили такий спосіб монтажу без бруду, шуму і стуку? Або віддаєте перевагу по-старому?

 24.06.2020
 (36 переглядів)