Які рідкі цвяхи вибрати і як ними користуватися

Які рідкі цвяхи вибрати і як ними користуватися

Будівельники і майстри по ремонту все частіше застосовують рідкі цвяхи. Вони дозволяють швидко і якісно склеїти поверхні, оскільки рідкі цвяхи - це клей, але більш надійної фіксації. Їх часто використовує як альтернативу кріпильних виробів при монтажі різних матеріалів: цегли, деревини, пластика, скла ДВП і ДСП. Однак, рідкі цвяхи не підійдуть для кріплення виробів з поліпропілену або поліуретану. Рідкі цвяхи застосовується практично у всі видах будівельних робіт і мають чимало плюсів: надійність, економічність і безпеку. Асортимент, пропонований сьогодні на ринку будівельних матеріалів, ділиться на кілька видів залежно від їх характеристик.

Рідкі цвяхи бувають:

  • водорозчинні
  • орган орастворімие

Перші зроблені на основі полімерів, акрилу і поліуретану, їх використовують для внутрішніх оздоблювальних робіт. Вони не терплять різких перепадів температур, так як при замерзанні втратять свої властивості і будуть марні. Такі рідкі цвяхи ідеально підійдуть для кріплення фартуха на кухні, плінтусів, важких шпалер і навіть керамічної плитки. Такі рідкі цвяхи мають радом переваг: ефективні, не мають запаху, не токсичні і досить швидко сохнуть. Але варто врахувати, що матеріал «не любить» надмірну вологу.  У виробництві органорозчинних рідких цвяхів використовують синтетичний каучук, завдяки якому клей набувають терпку основу. Цей вид рідких цвяхів підійде для зовнішніх робіт, так як має більшу міцність, швидше схоплюють поверхні і стійкі до температурних коливань і вологи. Їх часто застосовують при укладанні плитки для ганку. З мінусів можна відзначити неприємний запах і можуть бути пожежонебезпечні в період нанесення і висихання. 

Рідкі цвяхи сьогодні можна знайти в будь-якому будівельному магазині або замовити в Інтернеті. При виборі звертайте увагу на склад монтажного клею. На ринку представлений великий вибір як водорозчинних, так і органорозчинних рідких цвяхів. Завжди вигідніше замовити будматеріали оптом .  Доставку можна оформити швидко і зручним вам способом.

Як користуватися рідкими цвяхами

Перед нанесенням монтажного клею слід уважно ознайомитися з інструкцією і переконатися, що обраний засіб вам підходить. Потім слід очистити поверхню від пилу, бруду, іржі і висушити. Цегла бажано прогрунтувати. Перед  роботою з рідкими цвяхами захистіть руки і очі. При монтажі використовуйте спеціальний пістолет. Не слід наносити занадто багато клею на всю поверхню. Його необхідно рівномірно розподілити точками або лініями для надійної фіксації. Після склеювання поверхонь утримуйте їх протягом 1-2 хвилин. Для того, щоб рідкі цвяхи повністю висохли необхідно до 24 годин. Бажано в цей період не зачіпати на деталі, не тиснути.Для нанесення клею необхідний спеціальний монтажний пістолет, який буває електричним і механічним. Можна, звичайно, видавлювати клей вручну, але для цього потрібно докласти зусилля і буде складніше розподілити клей рівно по всій поверхні. Спеціальний пістолет дуже простий в застосуванні. Тубу з клеєм поміщають в пістолет, відрізають наконечник, і потім при натисканні на спусковий гачок клей під тиском потрапляє в дозатор і рівномірно виходить з наконечника. Найлегше в використанні електричний пістолет або пістолет, який працює на акумуляторі. Але такий варіант обійдеться дорожче. Після завершення роботи протріть пістолет від слідів клею вологою ганчіркою, попередньо відключивши його від електромережі.

 30.04.2021
 (55 переглядів)